Štrudlfest 2012 v Lokarjevem letu "z glavo skozi zid"

datum: 25.09.2012

kategorija: Splošne novice

Letošnji festival – križišče gledališča, plesa, glasbe in filma – poteka pod sloganom »z glavo skozi zid«. Tudi Štrudlfest se namreč vključuje v letošnje kulturno leto, posvečeno pisatelju Danilu Lokarju. Navdih za rdečo nit festivala so organizatorji črpali v Lokarjevi noveli Z glavo skozi zid. Uvodno dejanje festivala bo ta četrtek, 27. septembra, nato pa nam bo do nedelje ponudil obilno mero gledaliških, lutkovnih, glasbenih, plesnih in filmskih predstav. Prav za vsak okus se najde nekaj, oziroma, priporočamo gurmansko pokušino celote!

Štrudlfest 2012 plakatProgram letošnjega festivala odlikuje pester nabor različnih predstav, z močnim poudarkom na domači produkciji, ki jih bo povezovala Lokarjeva beseda. Ob uvodni in zaključni slovesnosti bodo na sporedu letošnjega Štrudlfesta kar štiri domače produkcije – tri predstave in film. Med domače lahko štejemo tudi Damjano Golavšek, ki bo na nedeljsko dopoldne zabavala otroke, predstava bo hkrati uvod v letošnja otroška abonmaja ZKD Ajdovščina. Dan prej pa bo zanimiva domača ustvarjalka predstavljena na Klepetu ob kavi.

Ob domačem pa se veselimo tudi gostovanj. Glasba, poulične predstave, lutke, gledališče, stand up, delavnice, letos tudi Art market in verjetno tudi kakšno presenečenje … bogato je nadevan letošnji Štrudlfest. Organizator dogodka je KUD Javorov hudič.

Spored vseh predstav najdete v koledarju dogodkov (kliknite na posamezen dan na koledarčku), na plakatih ali zgibankah, ki bodo v teh dneh preplavili mesto.

Obisk festivala priporočamo!